Catharina Müller

Patentrådgiver

Om Catharina Müller

Uddannelse
PhD (Cellulær og Molekylær Biologi), Københavns Universitet, 2012

MSc (Molekylær Medicin), Universitet Erlangen-Nürnberg, Tyskland, 2008

BSc (Molekylær Medicin)
Universitet Erlangen-Nürnberg, Tyskland, 2005

Sprog
Tysk
Engelsk
Svensk
Dansk

Catharina rådgiver inden for life science deriblandt biokemi, medicin og molekylær medicin.

Catharina startede hos HØIBERG i 2019 og har en baggrund inden for grundforskning og translationel forskning i forskellige organsystemer i sundhed og sygdom.

Catharina har en tværfaglig baggrund med en bachelor og kandidatuddannelse inden for Molekylær Medicin fra Universitetet Erlangen-Nürnberg, som kombinerer naturvidenskab og præklinisk medicin. Hun har opnået sin PhD-grad ved Københavns Universitet inden for celle- og molekylærbiologi. Her fokuserede hendes forskning på brusk i vækstzonen og i led i konteksten af udviklingssygdom og artritis.

Under sin tid som post-doc, og derefter som forsker på Lunds Universitet, var Catharinas forskning fokuseret på muskulærdystrofi, kroniske lungesygedomme og lungetransplantation. Det indebar tæt samarbejde med hospitaler og patologiafdelinger i Sverige og Danmark. Hendes kernekompetence inkluderer teknikker til cellekultur og biokemi, sygdomsmodeller, histologi, human lungehistopatologi og ekspertise inden for ekstracellulærmatrix – og basalmembranmolekyler.