Peter Borg Gaarde

Partner, European Patent Attorney, CDPA, European Design Attorney

Om Peter Borg Gaarde

Uddannelse
European Design Attorney, 2019

European Patent Attorney, 2012

Certificeret Dansk Patent Agent, 2010

Cand. scient. (Fysik)
Københavns Universitet, 2000

Sprog
Dansk
Engelsk

Peter rådgiver indenfor områder som f.eks. mekanik, telekom, optik - herunder fiberoptik og optisk kommunikation, laserteknologi, medikoteknik og biomekaniske opfindelser, robotteknik, diagnostik, biomarkører, biofysik, cleantech, procesteknologi og 3D scanning såvel som software og kunstig intelligens (AI), f.eks. neurale netværk, machine learning og deep learning. Peter har endvidere stor erfaring med patentering af opfindelser, der befinder sig i grænsefladen mellem de tekniske videnskaber fysik/matematik, biologi/biotek og robotteknik.

Peters kunder er alt fra danske universiteter og hospitaler, opstartsvirksomheder og små og mellemstore virksomheder til store virksomheder i Danmark, USA, Kina, Japan, Finland, Norge, Sverige, Australien, Korea, Israel og Schweiz.

Peter begyndte som patentrådgiver hos HØIBERG i 2007 og blev partner i 2013. Han er desuden teamleder for HØIBERGs High-Tech afdeling.

Peter udfører strategisk rådgivning om alle aspekter indenfor IPR, med konkret erfaring i mundtlig forhandling, indsigelser og appel ved den Europæiske Patentmyndighed, nyhedsundersøgelser og patenterbarhedsanalyser, udarbejdelse af patentansøgninger, freedom-to-operate analyser, krænkelsesvurderinger samt retsforfølgelse i Europa og USA. 

Peter har en baggrund indenfor fysisk og matematik fra Københavns Universitet. Derudover har Peter 7 års erfaring med udvikling og produktion af optiske fibre i en større amerikansk telekom-koncern.

DIVERSE HVERV OG MEDLEMSKABER

  • Medlem, ADIPA (Association of Danish Intellectual Property Attorneys) 
  • Medlem, FICPI (Fédération Internationale des Conseils en Propriété Industrielle)
  • Medlem, EPI (European Patent Institute)