Claus Elmeros, Partner, fylder 50 år

17. december 2014

Patentekspert med luft under vingerne bliver 50 år

Det kræver en ualmindeligt stor portion luft i lungerne at læse højt fra Claus Elmeros' CV med beskrivelse af aktuelle job og tillidsposter. Men som vores interview med Claus Elmeros denne formiddag i december skrider frem, så forstår man pludselig, hvilket brændstof han drives af. For med lige dele nysgerrighed, indlevelse og engagement bliver næsten alle døgnets timer brugt på at varetage jobbet som European Patent Attorney, European Design Attorney, beskikket sagkyndig dommer ved Sø- og Handelsretten i patentsager samt syn- og skønsmand ved retssager og på at være kasserer i ADIPA (Association of ​​Danish Intellectual Property Attorneys).

Claus Elmeros' spidskompetence hos HØIBERG A/S er rådgivning inden for patentering af mekanik, medicoteknologi og produktionsteknologi til styresystemer og software.

Man kunne så foranlediges til at tro, at døgnets timer nu var brugt op, men som det så ofte er med meget passionerede mennesker, så har de skjulte reserver, hvorfor Claus Elmeros også i over 11 år underviste i europæisk patentret ved CEIPI kurset i København.

Claus Elmeros er desuden bestyrelsesformand for HØIBERG A/S og leder af selskabets Aarhus-kontor. Nu ville en ekstraordinær opremsning af kompetencer for de fleste aktive mennesker slutte - men ikke for Claus Elmeros, som også er en meget erfaren svæveflyvepilot og svæveflyveinstruktør - en hobby han har været optaget af, siden han som 16-årig første gang fløj et svævefly. Og så taler Claus Elmeros i øvrigt også 7 sprog.

Med en baggrund som civilingeniør fra Aalborg Universitet blev Claus Elmeros i 1990 en af de første danske sagsbehandlere for den Europæiske Patentmyndighed i Holland, hvor han boede og arbejdede i 5 år. Claus Elmeros har siden 1995 siddet på den anden side af bordet, blandt andet som selvstændig patentrådgiver, og rådgivet virksomheder og organisationer om patenter og registreret designbeskyttelse, herunder udarbejdelse og behandling af patentansøgninger, patenterbarhedsvurderinger, licensering, krænkelsesvurdering samt indsigelses- og appelsager over for Den Europæiske Patentmyndighed og Patent- og Varemærkestyrelsen. I 2006 fusionerede han med HØIBERG A/S.

Der har altid været et konstruktivt og praktisk gen gemt bag det engagement som Claus Elmeros lægger i arbejdet. En kreativitet og erfaring, som kombineret med et omfattende professionelt netværk, sikrer at Claus Elmeros og HØIBERG A/S hurtigt finder den 'lige' vej til et patent - uden at spilde tid og ressourcer på overfladiske og ufleksible standardløsninger, som ofte ikke har den ønskede effekt.

Claus Elmeros bliver 50 år den 18. december 2014, og det fejres samtidig med HØIBERG A/S' 20 års fødselsdag den 22. januar 2015 på Umami, St. Kongensgade 59, Kbh K. mellem kl. 14.00-16.00, hvor venner af huset og forretningsforbindelser er meget velkomne.

For yderligere spørgsmål om Claus Elmeros kan I rette henvendelse til:

HØIBERG A/S
Tel. (+45) 3332 0337

Therese Arnskjold
tad@hoiberg.com
Partner, Head of Human Resources & Administration