Har du en god idé, du vil beskytte? Så kan en patentvoucher betale patentomkostningerne.

15. februar 2022

Erhvervsministeriets patentvoucherordning åbner i 2022 for ansøgninger den 4. april og igen den 3. oktober, hvor der uddeles 1,5 millioner kr. per ansøgningsrunde.

En patentvoucher giver små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mulighed for at få dækket op til 75% af omkostningerne relateret til en patentansøgning (dog maksimalt 75.000 kr. per år). Dermed kan din virksomhed opnå finansiering til kompetent vejledning og udarbejdelse af en patentansøgning, så du er sikker på, at jeres rettigheder er beskyttet på den bedst mulige måde.

Som HØIBERGs CEO Pernille Winding Gojkovic udtaler: “Patenter beskytter ikke kun din opfindelse – de er et redskab til at rejse penge, minimerer risiciene for investorerne og fremtidssikrer din produktion – hvis processen bliver håndteret rigtigt fra starten af”.

Som ansøger, skal man opfylde nogle specifikke krav for at være berettiget til at søge midlerne:

  • Virksomheden skal være en SMV
  • Virksomheden skal have et aktivt CVR-nummer
  • Virksomheden skal have gennemført et IP-tjek, som tilbydes gratis af de lokale erhvervshuse.

Din virksomhed kan maksimalt få tildelt én patentvoucher per kalenderår og per certifikat fra det gennemførte IP-tjek.

Du kan læse mere om ordningen på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside.

Der var i sidste søgerunde stor interesse for patentvoucheren, og HØIBERG anbefaler derfor alle interesserede til at påbegynde ansøgningsprocessen i god tid inden hhv. d. 4. april og d. 3. oktober. Voucheren uddeles efter først-til-mølle-princippet, og når den angivne bevilling er brugt, lukkes der for modtagelse af nye ansøgninger.

HØIBERG er en patentvoucher certificeret udbyder, og din virksomhed kan dermed bruge patent voucheren til at få HØIBERGs hjælp med f.eks. en patenterbarhedsvurdering eller udarbejdelse af en patentansøgning. Skulle du have brug for yderligere information eller vil du høre nærmere om hvordan HØIBERG kan hjælpe dig med din patentansøgning, så kontakt endelig Vibeke Bay til en gratis og uforpligtende samtale.