Hjem til HØIBERG

16. november 2010

Da Jens Viktor Nørgaard i marts 2008 for tredje gang træder ind af døren hos HØIBERG A/S som nyansat, har han en stærk fornemmelse af at have fundet hjem. Han har fået ”foden under eget bord”, fordi han er blevet en del af partnergruppen. Og han glæder sig til at få sin viden om at drive forretning i spil og til at blive en del af HØIBERGs stærke fællesskab.
Nu er der gået næsten tre år siden den dag, og fredag den 26. november 2010 runder Jens Viktor 50 år. Det var uddannelsen til stifinder, som afklarede Jens Viktor Nørgaards karrierevej.
”Når du kommer under behandling af Lasse Zäll i Pathfinder-programmet, bliver du afklaret om, hvad du vil. Er du gift med den rigtige eller har det rigtige job, bliver du overbevist om at holde fast. Hvis ikke bliver du skilt eller finder et nyt arbejde. Vi bliver trænet i at gå efter, hvad vi har lyst til”, fortæller Jens Viktor, som dengang blev stålsat på, at han ville tage imod en opfordring fra Susanne Høiberg, grundlægger og adm. direktør i HØIBERG, om at vende tilbage til patentbureauet.

”Som eneste patentrådgiver i en biotek virksomhed er man meget alene med sine opgaver. Her arbejder vi i team, og det er betydeligt sjovere. Et hvilket som helst produkt bliver bedre af, at man bruger en time af en kollegas tid på at sparre og vende nogle ideer. Det er en fælles holdning her, at vi deler viden og udvikler ideer sammen, for at vi hele tiden kan blive endnu bedre.”

HØIBERG er markedsledende og omsatte i regnskabsåret 2009-10 for 71 millioner kroner. Selvom finanskrisen har givet en vis stagnation, frygter Jens Viktor Nørgaard ikke for fremtiden. Skulle HØIBERG blive presset af konkurrenter, så kan virksomheden noget, som ingen andre kan, mener han:
”Vi bruger hinanden og har en stærk holdånd, som er afgørende for vores succes”, siger den kommende fødselar, som har fortalt sine medarbejdere, at hans gentagne jobskift er slut. Den teknologiske udvikling går stærkt, og der kommer hele tiden nye opfindelser, og dermed følger nye kunder og udfordrende opgaver til HØIBERG. ”Så jeg har ikke mere at jage efter”, forklarer Jens Viktor Nørgaard, som blev ansat i det daværende Heiden & Høiberg for første gang i 1998.

Jens Viktor blev forstkandidat i 1988 fra Landbohøjskolen, PhD i Forstgenetik og Biokemi i 1992 og fik autorisation som European Patent Attorney i 2003. I fritiden er Jens Viktor en ivrig orienteringsløber. Han har i flere år været med til at arrangere det 25 km lange orienteringsløb ”Jættemilen”, som afvikles hvert år den anden søndag i november, i år i St. Dyrehave ved København. Han stammer fra Holstebro, bor i Tåstrup, er gift og far til tre børn.

Reception for Jens Viktor Nørgaard afholdes fredag den 26. november 2010 kl. 14.00-16.00 i HØIBERG A/S, St. Kongensgade 59 A, 1264 København K.