Louise Aagaard fylder 40 år

25. april 2011

Globaliseringen kan mærkes i HØIBERG og hos partner Louise Aagaard, som fylder 40 den 25. april 2011, som også er året, hvor Louise Aagaard kan fejre 10 års ansættelse hos HØIBERG, som lægen og entreprenøren Susanne Høiberg grundlagde i 1995, og som i dag er markedsledende inden for biotek.
Et voksende antal danske firmaer ønsker at få patent på deres produkter på det asiatiske marked; og firmaer i Kina, Japan, Korea og Taiwan vil i stigende grad have deres patenter til også at gælde i Europa. Ansøgningsprocessen i forbindelse med patenter tager adskillige år, og det er ofte Louise Aagaard, der rådgiver om at få patentet i hus. Hun betegner selv arbejdet med patenter som ultra nørdet.  

”Vi har haft en pæn stigning på sager fra fjernøsten de senere år, og jeg har brugt en del kræfter på dem”
, fortæller Louise Aagaard, som har besøgt Sydøstasien i gennemsnit en gang om året de seneste fire år. Hun fortæller, at hendes samarbejdspartnere i Japan alle er dybt berørte af jordskælvene og atomudslippet, men at ingen af dem har været tæt på ulykkerne.
Karrieren som patentrådgiver og partner i HØIBERG blev skudt i gang på  Københavns Universitet, hvor Louise Aagaard læste til biokemiker – en uddannelse hun supplerede med en Ph.d. i genetik. Fremfor at bore sig ned i detaljen som forsker, valgte Louise Aagaard at bevæge sig ind i patentverdenen. Hun blev ansat hos HØIBERG i 2001 og tog sideløbende med arbejdet den krævende uddannelse til European Patent Attorney, som kun 10-20 procent gennemfører i første forsøg.
Louise Aagaard beskæftiger sig med patenter, herunder udarbejdelse og behandling af patentansøgninger, indsigelser, vurderinger af patentporteføljer, freedom-to-operate analyser og assistance i forbindelse med retssager. Hun er specialiseret indenfor life science området, herunder biotek, farma, levnedsmiddelindustrien og green tech.

I dag er Louise Aagaard formand for EPCtutors, en forening som varetager uddannelsesopgaver for patentrådgivere herunder undervisning i forbindelse med uddannelsen til European Patent Attorney. Hun er også medlem af HØIBERGS bestyrelse