Pernille Winding Gojkovic fylder 40 år

2. november 2011

Pernille Winding Gojkovic, partner og rådgiver i HØIBERG, fylder 40 år den 2. november. Hun rådgiver om beskyttelsen og håndhævelsen af patenter, når virksomheder og privatpersoner henvender sig med deres opfindelser.

”Det er et livslangt bekendtskab vi indleder med vores kunder. Det starter gerne med, at de har en idé, som vi hjælper med at videreudvikle ved at lægge en strategi for hele forløbet. Patentansøgninger tager tid. I gennemsnit går der omkring syv år, før vi igen siger farvel til kunden.”


Pernille Winding kom i 2005 til HØIBERG, der er stiftet i 1995 af læge og entreprenør Susanne Høiberg. I dag er virksomheden førende inden for biotek og life science med kunder på det skandinaviske, amerikanske og asiatiske marked. I løbet af tre år blev Pernille Winding partner på grund af sine høje ambitioner og sans for forretningsudvikling.

Karrieren begyndte på Københavns Universitet, hvor Pernille Winding blev uddannet biolog. Specialet i genetik blev suppleret med en Ph.d. i molekylær biologi, hvorefter hun forskede som adjunkt. Mødet med Susanne Høiberg førte til et brancheskift og en ny verden af udfordringer, men med samme fordybelse. Hun betegner selv arbejdet med patenter som en mulighed for at få lov til at nørde igennem med projekterne.

Pernille Winding har specialiseret sig i patenter inden for biologi og medicin, herunder ansøgninger, strategi, patentporteføljer og assistance i forbindelse med retssager. Hun er med under hele processen, fra idé til virkelighed. Hun var også med på sidelinjen, da hendes mand i 2001 opstartede sin egen biotekvirksomhed.

Pernille Winding er Certificeret Dansk Patentagent (CPDA) og er i gang med den krævende uddannelse til European Patent Attorney. Hun underviser i patentstrategi på universiteter både i Danmark, Sverige og Norge. Hun er desuden censor på Københavns Universitet.