Susanne Høiberg, administrerende direktør og stifter af HØIBERG, fylder 50 år den 12. juli 2011

11. juli 2011

Susanne trådte ind i patentbranchen med en klar holdning til, hvordan firmaer kunne rådgives bedst muligt under hele processen - fra idé til patent. Det førte til grundlæggelsen af HØIBERG A/S i 1995, som i dag er markedsledende inden for patentering af bioteknologi og life science.

Som administrerende direktør for et patentbureau, der arbejder globalt, holder Susanne foredrag og møder verden rundt. Men hun har holdt fast i rollen som rådgiver. For det er udviklingen, hvor en idé fødes og efterfølgende bliver fulgt til dørs, som er hendes store lidenskab.

"Vi skal forstå opfindelserne og det kommercielle miljø for at kunne give den rigtige rådgivning, uanset hvor i verden, vi befinder os. Det er vigtigt at gøre sig nøje overvejelser over, hvor det er relevant at patentere, og hvor der tåles konkurrence. Derfor er det nødvendigt at have den markedsmæssige forståelse for øje sammen med lovgivning og ændringer på området", siger Susanne Høiberg.

Susanne Høiberg blev uddannet læge fra Københavns Universitet i 1988. Hun startede karrieren som læge og kræftforsker på Glostrup Hospital, inden hun skiftede til patentbranchen i 1990. I dag er Susanne Høiberg en af de mest succesfulde kvinder i Danmark inden for patenter. Hun beskæftiger sig med rådgivning vedrørende patentstrategi, herunder udarbejdelse og behandling af patentansøgninger og assistance ved retssager i forbindelse med krænkelse og gyldighed af patenter. Hun har specialiseret sig inden for patentering af bioteknologi, medicin og medicoteknik og holder foredrag og kurser om immaterielle rettigheder inden for patenter, design, varemærker og innovation management.

Susanne Høiberg er desuden aktivt medlem af Rotary, hvor det blandt andet er ungdomsudveksling, som har interesse, og derudover er hun medlem af bestyrelsen i Dansk Industri Hovedstaden samt medlem af rådet for Europæiske patentagenter.

Fødselsdagen markeres ved en reception i HØIBERG's kontor i København den 6. september 2011 kl. 15-17.