Design i Danmark

En designregistrering er med til at beskytte et unikt design mod kopiering. International designregistrering kan begynde i Danmark

  • Har I indpakning, legetøj, værktøj, smykker eller husholdsningsartikler, hvor en beskyttelse mod andres kopiering er væsentlig?

Så kan en designbeskyttelse være relevant, og I kan begynde jeres internationale designbeskyttelse i Danmark, og derfra fortsætte ud i EU og resten af verden.

Indleveringskrav i Danmark

En ansøgning bør som minimum indeholde følgende:

  • information om ansøger (eller designer, hvis denne er forskellig fra ansøger)
  • afbildning(er) som viser designet
  • eventuel information om prioritet

Behandling

Designansøgningen behandles udelukkende for formalia. Hvis det ønskes, kan man anmode om at få foretaget en nyhedsundersøgelse hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

Når ansøgningen godkendes til registrering, vil registreringen blive bekendtgjort i Dansk Designtidende for eventuel indsigelse. Indsigelsesperioden er på 2 måneder. Hvis der ikke bliver nedlagt indsigelse mod registrering af designet, vil designregistreringen være endelig.

Varighed

Varigheden af en designregistrering i Danmark er 25 år. Den første registreringsperiode løber i 5 år og registreringen kan herefter fornys i en eller flere 5-års perioder ad gangen op til en samlet periode på 25 år fra indleveringsdatoen.

Kom igang

Kontakt vores designteam for information og et uforpligtende møde vedrørende designbeskyttelse af jeres designs.

Vi kan assistere fra udarbejdelse af designansøgningen og hele vejen gennem processen.

Relevante produkter"Design i Danmark"

Vores ydelser sælges ofte som pakker, der spænder over en række fagområder. Vælg en pakke nedenfor og læs mere om det typiske forløb ...