Design i EU

En designregistrering er med til at beskytte et unikt design mod kopiering. I kan begynde jeres internationale designbeskyttelse med at designregistre i EU

  • Har I indpakning, legetøj, værktøj, smykker eller husholdsningsartikler, hvor en beskyttelse mod andres kopiering er væsentlig?

Så kan en designbeskyttelse være relevant, og I kan begynde jeres internationale designbeskyttelse i EU, og derfra fortsætte ud i resten af verden.

EU design

Siden 2003 har det været muligt at indlevere en enkelt designansøgning som yder designbeskyttelse i alle 28 EU-medlemslande.  

Et EU design kan beskytte udseendet af et helt produkt eller dele af et produkt som resultat af de designgivende kendetegn, specielt linjer, konturer, farver, form og/eller materiale, for selve produktet eller dets ornamentering.

Krav til beskyttelse

Et design kan beskyttes som et EU-design i den udstrækning at det er nyt og har individuel karakter.

Et design betragtes som værende nyt, hvis der ikke tidligere har været et identisk design som har været offentligt tilgængeligt.

Varighed

Varigheden af en designregistrering i EU er 25 år. Den første registreringsperiode løber i 5 år og registreringen kan herefter fornys i en eller flere 5-års perioder ad gangen op til en samlet periode på 25 år fra indleveringsdatoen.

Kontakt

Kontakt vores designteam for information og et uforpligtende møde vedrørende designbeskyttelse af jeres designs.

Vi kan assisterer fra udarbejdelse af designansøgnignen og hele vejen gennem processen.

Relevante produkter"Design i EU"

Vores ydelser sælges ofte som pakker, der spænder over en række fagområder. Vælg en pakke nedenfor og læs mere om det typiske forløb ...